Ontspanningsmassage
Een ontspanningsmassage is een massage van top tot teen. Met uitzondering van de lichaamsdelen die jij niet aangeraakt wilt hebben en er worden ook geen geslachtsdelen gemasseerd. Een ontspanningsmassage vindt, grotendeels ontkleed, op de massagetafel plaats. Als tussenstof gebruik ik verzorgende en voedende olie voor de huid, met uitsluitend ingrediënten uit de natuur. Massage biedt allerlei voordelen die bijdragen aan een goede gezondheid.

Stress
Stress is een breed begrip. Tijdens de ontspanningsmassage wordt duidelijk waar de spanning zich in het lichaam het meest ophoopt. Deze gebieden behoeven meer aandacht dan de reeds ontspannen gebieden.

Lichaamsprocessen
Door massage worden er verschillende lichaamsprocessen in werking gezet waardoor lichaam en geest ontspannen.  Afvalstoffen worden afgevoerd en het bloed wordt voorzien van nieuw zuurstof. Het lymfesysteem wordt gestimuleerd en het zenuwstelsel gekalmeerd.

Massagetechnieken
Bij een ontspanningsmassage zet ik diverse massagetechnieken in. Bij iedere massage wordt de druk en het tempo die je kunt verdragen en wat het lichaam nodig heeft goed afgestemd.Een ontspanningsmassage heeft op korte termijn al een vrij groot effect. Door aanraking van de spieren met de juiste druk die bij jouw lichaam past, krijgt jouw lichaam de kans langzaam te ontspannen en alle spanning even buiten de deur te zetten. Na een uurtje voel je je al snel weer als herboren en kun je met nieuwe energie weer verder.

0168c7f6-5b0c-4e14-8fcb-6b5cd9d637a2