Tamara Piette
Ik ben geboren in 1969 en heb drie volwassen kinderen. Mijn ouders zijn in Indonesië geboren, die afkomst voel ik vooral in mijn diepste binnenste. Via hen heb ik de zachte en harde kant van het leven leren kennen. Zacht en hard kan niet zonder elkaar bestaan. Inmiddels weet ik dat je een zacht pad voor jezelf kunt creëren en dat de harde dingen van het leven vanzelf komen.

Ik versier mijn pad met bloemen, wandel niet alleen met mijn medemens maar maak met sommigen graag salsadansjes, ik kook graag wereldgerechten en ben graag samen met mensen wie ik liefheb en die mij lief hebben.

Moederschap
Het opvoeden van de 3 authentieke individuen die uit mij geboren zijn heb ik, totdat ze een jaar of 18 waren, als de meest serieuze taak van mijn leven beschouwd. Zij gingen voor alles, zelfs voor mij. Daar heb ik geen spijt van want het zijn prachtige mensen geworden. Opvoeden bestaat voornamelijk uit liefhebben. Heb je kind lief zoals hij of zij is.

Borstkanker en meer
Tijdens het laatste stukje van hun jeugd werden wij geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Het zat in mijn lijf. Mijn leven stond op z’n kop en daarmee dat van hun ook. Het bracht me een keerpunt in mijn leven. Ik besefte me dat ik zelf ook uit noodzaak uitgevlogen ben op mijn 17e. Vanaf mijn kind zijn heb ik een grote mate van zelfstandigheid ontwikkeld die doorgeslagen was naar een onafhankelijke levenshouding: ik doe het allemaal zelf wel. Later ontdekte ik dat onafhankelijk zijn eenzaamheid oplevert en dat ik me kwetsbaar en afhankelijk mocht opstellen in het leven. We hebben elkaar nodig. De jaren daarna kwam er nog veel meer ellende op mijn pad wat ook hen raakte. Ons nest viel uit de boom en we waren genoodzaakt allemaal ons eigen kant uit te vliegen. Stel je voor dat je nog niet zo goed kunt vliegen en er ligt een kat op de loer. Dan ben je er geweest. Onder moeders vleugels vandaan. Het deed mij in eerste instantie pijn. Want vrij vliegen kan spannend en gevaarlijk zijn. Waren we er wel aan toe? Achteraf gezien niet maar het liep zoals het liep en we hadden een stevige basis gelegd. Een liefdevolle basis. Vrij vliegen is mooi uitgedrukt maar in feite bedoel ik in alle vrijheid ons eigen pad bewandelen. We zijn geen vogels en hebben geen natuurlijke vijand als de kat. Onze natuurlijke vijand als mens is de mens. De niet liefhebbende mens.

Nadat mijn kinderen uitgevlogen waren was er ruimte voor mij waarin ik een ontdekkingsreis startte: veilig terugkeren naar mezelf. Niet wetend hoe lang het pad is, wat ik allemaal tegen zou komen en hoe en waar het eindigt. Wel wetend dat ik het mooi kan maken.

Visie
Ik zie graag de mooie kant van het leven, ondanks dat wij mensen veel ellende voor ons voeten geworpen krijgen en veroorzaken op de wereld. Nadat ik gevoeld heb dat het leven zomaar ineens afgelopen kan zijn door mijn eigen ziekte en door dierbaren die op jonge leeftijd het leven om een of andere reden verlieten, ben ik gaan onderzoeken hoe ik mijn leven kan vervullen. Ik ontdekte het belang van verschillende brillen waar door je terug kunt kijken op situaties uit het verleden. Ik ontdekte het belang van het verwerken van emoties. En ik ontdekte vooral het belang van terugkeren naar jezelf. Daar zijn de zaadjes geplant van waaruit je kan groeien. En waardoor je in iedere fase van je leven prachtig kan bloeien. Wanneer je bij jezelf bent kun je moeiteloos ontvangen wat je nodig hebt en geven wat je te geven hebt. En zo creëer je een mooie wereld. Heb jezelf lief.

Missie
Ik werk dankbaar in mijn beroep als Massagetherapeut, stresscounselor en beginnend stressoloog. Allemaal bedachte namen voor opleidingen die ik met succes voltooid heb. Tot deze opleidingen en een hoop cursussen voelde ik me vanaf mijn 35e aangetrokken. Ik nam de kennis tot me totdat ik een papier op zak had. In 2007 ben ik hiermee beroepsmatig aan de slag gegaan. Ik ontwikkelde me van Stoelmasseur naar Masseur en na een 4 jarige opleiding werd ik in 2010 Integraal Lichaams Massagetherapeut. Ik volgde een training voor Oncologische massage en Manuele Lymfedrainage massage. Aanvullend werd ik Stressmanagement-counselor, Stressoloog en Powerwalktrainer. Een mooi pakket waarmee ik mijn klanten vooruit kan helpen in ontspanning en leven met minder stress.

Van nature ben ik heldervoelend. Dat betekent dat mijn zintuigen en intuïtie sterk ontwikkeld zijn. Als kind en jong volwassene ondervond ik daar last van. Overgevoeligheid voor licht, geluid en drukte om me heen zoog me leeg. Na de behandelingen van kanker ontdekte ik nog meer over de boosdoener stress en toen ik burn-out raakte doordat ik te veel weg gaf terwijl ik niets had om weg te geven ben ik me gaan verdiepen in hoe ik mijn zwakte om kon zetten in mijn kracht.

Het verzamelwoord wat ik inmiddels gebruik waarmee je je eigen kracht kunt inzetten is liefhebben. Eerst jezelf en dan de ander.

Fysieke aanraking is een eerste levensbehoefte. Daarvoor gebruik ik het gouden middel massage. Ik zet het in bij ontspanningsbehoefte maar ook bij dieper liggende vraagstukken. Dat wat je niet meer nodig hebt, dat wat oud is mag je voelen en zachtjes loslaten. Dwarrelend als een veertje komt het neer en blijft het achter op jouw pad terwijl jij in alle rust verder wandelt.

Mijn wens is dat iedereen zich senang voelt op zijn of haar pad en ik voel me rijk dat ik daar in mag faciliteren.

Welkom in mijn praktijk.

Tamara